***Storspill fra Sotra BC sine U15 og U17 spillere i UBM 2011

***Storspill fra Sotra BC sine U15 og U17 spillere i UBM 2011

Category : Hovedside

torspill fra Sotra BC sine U15 og U17 spillere i UBM 2011

I helgen 1-3 april var Synnøve Sirhaug og Andreas Gjerde med i årets UBM (Ungdommens Badminton Mesterskap)som be arrangert av Kristiansand Badminton Klubb i Kristiansand.

Resultatmessig har dette vært den beste UBM for Sotra BC på flere år – Både Andreas og Synnøve storpillte mot spillere fra resten av landet og manglet ikke motstand. Andreas kom dessverre ikke videre fra de innledende rundene i noen av klassene (singel, mix, og dobbel), men vant 3 av 6 kamper, noe som er en meget god prestasjon for en UBM debutant. I dobbel spilte han for øvrig i lag med Johan Sivert Bjerkås fra Stavanger mens i mix hadde han Guro Olsen fra Mehamn som makker.

Synnøve Sirhaug spilte også veldig bra i helgen. I singlen kom hun dessverre ikke videre fra de innledende rundene men hadde gode kamper – Hun vant over Elin Doung fra Stavanger i en meget jevn kamp, men motstanden ble for stor i kampen mot Kathrine Fossmo fra Pillarguri – den beste kvinnelige U17 spilleren i Norge (som for øvrig har vunnet UBM flere år på rad). I miks spilte Synnøve og Kato Lambrechts fra Stavanger også meget gode kamper, men heller ikke her ble det noen flere kamper utenom de innledende. Allikevel må det sies at de spilte meget godt og gav overraskende mye motstand i kampen mot Kathrine Fossmo og hennes makker – det ble meget jevnt mot slutten i andre sett.  

 

Det mest imponerende må likevel sies å være Synnøve Sirhaugs resultat i dobbel hvor hun og Hege Malene Ulstein fra Bergen tok en velfjortjent bronsemedalje, noe som er en ufattelig stor prestasjon. Etter å ha tatt to strake seirer i de innledende rundene, bar det videre til kvartfinalen. Dette ble en veldig jevn og spennende kamp, men det var Sirhaug og Ulstein som trakk det lengste strået og fikk dermed møte Marie Wåland og Anna Klyve i semi-finalen. Dette ble en hard kamp som endte med 2-0 i sett til Wåland og Klyve, men Synnøve og Hege var uansett sikret en tredje plass.

 

I siste del av årets sesong og ut mot neste år kan vi forvente oss mange flere lignende resultater fra både Andreas Gjerde og Synnøve Sirhaug som begge er unge og meget lovende badmintonspillere.

 


Lokale turneringer

Ranking turneringer

Treningssamlinger